Kevin & Yenthel

Wim Soons
02 november 2020

Dat Kevin en Yenthel ondernemers zouden worden, leek wel voorbestemd, aangezien ze beiden uit families van zelfstandigen komen. Hoewel het in plaats van chocolade en ijsroom ook een bakkerszaak had kunnen zijn.

Kevin: Er zijn inderdaad heel wat bakkers in mijn familie: mijn grootvader, vader, nonkel, neef en zus, hebben allemaal een bakkerij. Ik heb zelf ook bakker-patissier gestudeerd aan het PIVA in Antwerpen en ben opgegroeid in Essen tegen de Nederlandse grens.

Dat is het “eerste van de 3 bultjes” bovenaan België, toch?

Kevin: Inderdaad. Sommige lezers zullen misschien Bakkersmolen De Wildert kennen, een bakkerij die op stoom werkt, en waar ook een stoomtreintje rijdt. Er staat ook de nieuwste windmolen in België. Die zaak is uitgebouwd door mijn grootvader. Ik heb in mijn jeugd heel vaak geholpen in de bakkerij en er heel wat nachtjes gewerkt. Ik hielp ook met de leveringen en zo heb ik Yenthel leren kennen.

Yenthel: Mijn mama had toen een pralinewinkel en op een dag is Kevin daar binnen gestapt om te leveren. Op een bepaald moment heb ik dan het initiatief genomen om hem een vriendschapsverzoek te sturen op Facebook en… van het één kwam het ander.

Jullie zijn recent, tijdens de Corona-periode, ook getrouwd?

Yenthel: Op 6 juni zijn we in het gemeentehuis van Berlaar getrouwd, met slechts een tiental mensen erbij. Speciaal natuurlijk in die periode, maar toch was dat een heel mooie trouw. De burgemeester had ons op voorhand gevraagd om wat informatie door te geven, en die heeft daar echt iets heel persoonlijks van gemaakt.

Hoe zijn jullie in Berlaar-Heikant beland?

Yenthel: 4,5 jaar geleden zijn we gestart met een kleine eigen zaak in Boechout.

We zochten een andere locatie en passeerden geregeld ‘Bakkerij
Etienne’ wanneer we gingen leveren in Heist-op-den-Berg. Twee jaar geleden kwamen we met onze zaak naar hier en sinds enkele maanden wonen we hier ook boven de zaak.

Pralines

 

Voor wie bij jullie nog niet is binnen geweest: jullie verkopen chocolade en ijs?

Kevin: Klopt, we verkopen in onze zaak schepijs en ijstaarten, pralines en andere soorten chocolade. Alles gebeurt met de hand: inkleuren, opvullen, etc. Door ambachtelijk te werken kunnen we dingen maken waar de grote fabrieken minder goed in zijn. We werken met een 3-tal personeelsleden en een student via duaal leren. Daarnaast zijn we ook groothandel in chocolade en leveren we aan heel wat bakkers. Sinds september verkopen we ook alles via onze webshop. Tot slot sta ik geregeld ook met een karretje met schepijs hier en daar, vorig jaar bv. ook op Hei Kermis.

Ik hoorde dat jullie vanuit ons kleine Berlaar-Heikant zelfs exporteren?

Kevin: Klopt, vorig jaar kwam hier iemand de winkel binnen die een soort gevulde chocolade bollen zocht om chocomelk mee te maken, iets wat we hier nog nooit gemaakt hadden. We hebben dat ontwikkeld en intussen voeren we er
daarvan een paar honderdduizend per jaar uit voor de Britse markt.

En blijft er naast al dat vele werken nog tijd voor hobby’s?

Yenthel: Vroeger was ik creatief bezig, ik heb kunsthumaniora gevolgd. Nu ga ik wel eens lopen, er zijn hier op de Hei toffe routes. Ik zou graag ook eens een urban trail doen, misschien kan dat hier ook eens georganiseerd worden? Kevin die heeft dan weer geen tijd voor hobby’s, die is altijd met de zaak bezig. (lacht)

Kevin: ik heb wel hobby’s! Ik ga wel eens… euh… (nvdr: er komt geen voorbeeld) Vroeger heb ik wel wat geklommen en ooit zou ik willen gaan paragliden.

Ijs

Wat willen jullie in de toekomst nog doen?

Kevin: Als ik mijn droom vertel verklaren ze me gek.

Yenthel: Kevin is een geboren ondernemer. Niet voor het geld, het is echt pure passie.

Kevin: Eigenlijk wil ik voor mijn pensioen Leonidas van de kaart vegen! (lacht) Al de winst die we maken herinvesteren we in onze zaak.

Wat willen jullie in de toekomst nog doen?

Kevin: Ja hoor, het is hier tof wonen. Al is de N10 ’s nachts wel wat een racebaan. (lacht)

Yenthel: Door met een ijskarretje op Hei Kermis te staan konden we toen de echte kermissfeer hier al opsnuiven en in onze winkel zien we heel veel volk passeren. We voelen ons hier alleszins heel welkom!


Blijf op de hoogte van al hun acties via facebook.com/gustroyal

 

© All rights reserved.

Heikrantje

VZW onder onze kerktoren
Diamantstraat 18
2590 Berlaar
BTW nr: 0752.612.805
IBAN: BE08736073482113

Volg ons