FC Heikant is een levendige club

Geert Fierens
02 november 2020

De eerste club die aan bod komt in de presentatie van de sportclubs op de Hei is FC Heikant. Officieel heet de club FC Berlaar-Heikant. De paars-witte voetbalvereniging wordt geleid door Jan Hendrickx.

Sinds wanneer ben je voorzitter?

“Van 1 juli 2019.”

Hoe ben je eigenlijk voorzitter geworden?

“De club heeft het me gevraagd, men was op zoek nadat Geert Fierens dat vele jaren gedaan had. Bestuurslid Marcel De Ceulaer heeft het me gevraagd. En dat zette me aan het denken. Ik heb niet direct ja gezegd. Ik heb er zelfs een jaar over nagedacht. Ik had diverse gesprekken. En dan heb ik ja gezegd (lacht). Chapeau aan iedereen die me steunt. Zo kreeg ik van de vorige voorzitter een 50-puntenplan. En dat heb ik onmiddellijk in mijn kast geplakt. Zo vergeet ik niks, hé (lacht).”

Wat is voor jou de kracht van FC Heikant?

“Dat iedereen het beste voor de club wil. Ontzettend veel mensen zijn er mee begaan. Er wordt wel eens gezegd dat FC Heikant een familieclub is en dat is ook zo. Er zijn momenteel veel werkgroepen met verschillende taken en dat werkt. Men gaat hier graag voor mekaar door het vuur.”

Wat betekent de club voor de Hei?

“Het is een begrip, een vaste waarde. Wat me wel wat verbaast, is waarom we soms zo weinig Heikanters rond ons veld zien. Dat kan beter, misschien heeft het wel te maken dat er hier veel verenigingen zijn?”

Je bent een leek in het voetbal, vind je dat een voor- of een nadeel?

“Ik kende het wereldje niet toen ik eraan begon. Het is heel boeiend moet ik zeggen, en ik ontdek nog dagelijks nieuwe dingen. Wat me het meest verrast heeft? Wel, dat clubmensen en supporters zo ontzettend kunnen analyseren. Uren aan een stuk na de match en dan denk ik soms. Wat hebben die nu nog te vertellen, de match is toch al lang gedaan (lacht).”

Op welke manier kan je als voorzitter je stempel drukken?

“Vooreerst gaat al mijn vrije tijd naar de club. En als voorzitter kan je toch plannen maken en die proberen uit te voeren. Zo denk ik aan de kantine: we hebben in het tussenseizoen heel wat verfraaiingswerken gedaan. En op termijn hoop ik een nieuwe kantine te bouwen. Een duurzaam gebouw.”

Wat verwacht je sportief van dit unieke seizoen?

“Uniek is het zeker want we spelen voor het eerst in de nationale reeksen. We hebben een jonge ploeg, er wordt hard getraind. Het is een unicum voor de club dat we zo hoog geraakt zijn. Ik zie het wel goed komen, in ieder geval vind ik dat de algemene sfeer rond de club goed is.”

Wat zijn de leuke dingen aan deze job?

“Je bouwt een nieuwe vriendenkring op. En iedereen doet zijn best, er zijn veel neuzen die in dezelfde richting staan en dat is plezant.”

Je was ook vele jaren voorzitter van de Zingende Heikneuters, kan je dat vergelijken

“Nee, absoluut niet. Dit is veel intenser. Hier moet je er alle dagen mee bezig zijn. Bij de Heikneuters lag de focus op onze jaarlijkse revue in oktober.”

Neem eens je glazen bol, wat zie je dan voor FC Heikant over tien jaar?

“Ik hoop op een vernieuwde accommodatie en ik zou graag nog een derde terrein kopen of huren. Die opportuniteit is er, nu nog proberen overeen te komen. En sportief zou ik toch graag onze club in minstens eerste provinciale zien spelen.”

Voorzitter Jan en bestuurslid Ann

© All rights reserved.

Heikrantje

VZW onder onze kerktoren
Diamantstraat 18
2590 Berlaar
BTW nr: 0752.612.805
IBAN: BE08736073482113

Volg ons